Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Serghei Banari: Trebuie să respectăm igiena informațiilor

10 noi. 2023,, 06:30   Societate
2989 0

Pentru a nu suprima gîndirea critică și pentru a o dezvolta în mod activ, trebuie să respectăm igiena informațională, să citim și să analizăm cît mai mult posibil.

O astfel de opinie a exprimat politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari, în cadrul emisiunii "По фактам cu Iulia Fedorova", relatează Noi.md.

"În primul rînd, trebuie să respectăm igiena informațiilor. Acest lucru este într-adevăr foarte important. În al doilea rînd, trebuie să citim mult, să citim, să citim și să citim, de preferință cărți. Dacă ești inginer - citește documentație științifică și tehnică, pentru că și aceasta te antrenează. Dacă vreți să știți ce se întîmplă, nu trebuie să citiți tweet-uri și postări pe Facebook, dar trebuie să citiți articole serioase ale unor experți care găsesc timp, au capacitatea și cunoștințele necesare pentru a le prezenta într-un articol sistematic, unde totul este argumentat. Citiți cărți, învățați istoria, dar nu învățați de pe internet, ci din cărți", a declarat Serghei Banari.

Atunci cînd luăm o decizie cu privire la cum să ne comportăm într-o situație sau alta, nu trebuie să pornim de la narațiunile care răsună din fiecare radio, la televiziune, pe internet și așa mai departe, ci trebuie să luăm fapte concrete, să le analizăm și să luăm propria decizie sau propria atitudine față de ceea ce se întîmplă. Și chiar dacă va fi greșit, dar va fi greșeala ta", a subliniat el.

De asemenea, Serghei Banari a menționat că este extrem de important să insuflăm dragostea pentru lectură încă în copilărie, subliniind că gadgeturile în viața copiilor aduc doar daune și că accesul la ele trebuie limitat.

Politologul a recunoscut că, în familia sa, cei trei copii folosesc gadgeturile doar la sfîrșit de săptămînă, dar și atunci nu întotdeauna.

"Copiii noștri nu au acces liber la gadgeturi, datorită soției mele, în primul rând. Și noi avem foarte multe cărți. Lectură, lectură, lecții, lectură, lectură, dezvoltare, sport. Cu copiii trebuie să te ocupi", a subliniat Serghei Banari.

8
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?