COVID-19 în MOLDOVA

Sentință în cazul șoferiței care a provocat un accident rutier soldat cu trei decese

Sentință în cazul șoferiței care a provocat un accident rutier soldat cu trei decese

O locuitoare a raionului Edineț, care acum un an a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane, a vrut să scape de închisoare.

Asta după ce acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o pentru cele comise la 7 ani închisoare cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 mii lei, iar încă 17 mii de lei urmînd să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitînd casarea sentinței primei instanțe şi pronunțarea unei hotărîri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate.


Procurorii au adus însă suficiente probe care au confirmat vinovăția inculpatei, astfel încît Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținînd sentința contestată, fără modificări.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 25 septembrie 2019, după o petrecere, cînd inculpata, în vîrstă de 26 de ani, a urcat în stare de ebrietate narcotică la volanul unui BMW, avînd în calitate de pasageri 4 bărbați. Deplasîndu-se pe traseul G3 din direcția satului Volodeni spre Edineț, aceasta a intrat pe banda de contrasens, tamponînd un autoturism de model ”Volkswagen Golf” care circula regulamentar.

În rezultatul impactului, conducătorul mașinii VW a decedat pe loc, iar doi pasageri din BMW s-au stins la spital.

Raportul de constatare a indicat prezența în organismul șoferiței a compușilor chimici activi ai canabisului.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load