TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sensul giratoriu de la intersecția Russo-Moscova ar putea fi înlăturat

În urma unei analize în timp a intersecției străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova, porțiune unde se formează adesea ambuteiaje, municipalitatea intenționează să instaleze un semafor inteligent ce ar regula fluxul de transport.

Totodată, se poartă discuții în privința scoaterii sensului giratoriu din acest punct. Anunțurile au fost făcute în carul ședinței săptămînale a Primăriei, din 16 decembrie, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Potrivit experților din grupul de lucru, în regiunea străzilor se formează ambuteiaje în orele de vîrf, îndeosebi dimineața, dinspre strada Alecu Russo. A fost studiat și fluxul de pietoni și locurile ocupate de mașinile parcate în regiune.

În urma dialogului, responsabilii de la Primărie au convenit că urmează să fie aprobat bugetul noului proiect pentru un semafor inteligent. Ulterior, proiectul va fi dat în lucru. Iar primul semafor ce ar veni să soluționeze problema ambuteiajelor, urmează să apară în primăvară.

Totodată, viceprimarul Victor Chironda a menționat că există disponibilitatea unui expert din Rusia, ce ar putea interveni cu consultanța de specialitate în domeniul amenajării benzilor dedicate. „Prioritizarea transportului public ar genera un impuls și pentru astfel de situații, într-un program mai mare, ar stimula oamenii să folosească transportul public și să mai renunțe la propriile automobile”, a menționat Chironda.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load