COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7833
Criza energetică stiri: 509

Segmentul de drum de lîngă Lăpușna, în reparație

29 noi. 2021,, 10:30   Societate
1269 0

Segmentul de drum de trei kilometri din apropierea satului Lăpuşna, Hîncești, care le dă mari bătăi de cap locuitorilor din mai multe sate, este, în sfîrşit, în reparaţie, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Autoritățile au început să renoveze însă doar podurile, urmînd ca asfaltarea carosabilului să înceapă în primăvara anului viitor. Șoferii sînt nemulţumiţi şi spun că nu mai au nicio speranţă că va ajunge în ziua în care vor circula pe un drum bun.

Ion Luţă locuieşte în Bălceana şi spune că de fiecare dată este pus la grea încercare cînd circulă cu mașina pe această porțiune de drum.

"Nu sîntem mulţumiţi deloc pentru că de ce se apucă nu mai duc pînă la sfîrşit şi nici calitatea nu e bună. Mîine, poimîne va cădea zăpada şi nu ştiu cum vom trece pe aici. Facem reparaţie la maşină de două, trei ori pe an", a spus Ion Luţă, locuitor al satului Bălceana, Hîncești.

Şi ceilalţi şoferi afirmă că nu mai au speranţe că drumul va fi dus la bun sfîrşit în în timpul apropiat

"- Cum merge viaţa în ţara Moldovei aşa şi lucrările merg. Trei lucrează şi cinci se uită.

"Nu vedeţi cum merge lucru? O zi, două vin la lucru, iată chiar acum stau acolo la celălalt pod şi aruncă cîte jumate de lopată de nisip în gaură. S-au apucat de pod, au rîmat şi aşa stă".

"Acesta e drum de Europa? Noi vrem să intrăm în Europa? Noi nu putem intra nici la Soroca".

Potrivit managerului companiei care efectuează lucrările, în prezent se muncește la podurile drumului.

"Se toarnă placa şi începem podurile în sus. Cred că podurile astea două care le-am început în decurs de două săptămîni vor fi finisate şi deja urmează celelalte poduri mai mici", a declarat Eugen Gore, manager companie de construcţie a drumurilor.

Pe porţiunea de drum de lîngă Lăpuşna trec peste 20 de mii de locuitori din șase sate. Potrivit proiectului, lucrările de asfaltare vor începe în primăvara anului viitor, iar pînă la finele anului 2022 drumul va fi gata.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X