COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șeful statului este gata să se testeze primul cu vaccinul rusesc

Eventuala vaccinare contra infecției COVID-19 se va efectua doar cu vaccinul omologat de OMS. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul unei ediții speciale la un post privat de televiziune.

Șeful statului a declarat că este gata să se testeze primul cu vaccinul elaborat de ruși, astfel ca cetățenii să urmărească consecințele.

”Am spus că pot să merg în Rusia să testez pe mine, pentru ca cetățenii Republicii Moldova să nu se teamă, să vadă, să treacă două-trei săptămîni și să vadă ce s-a întîmplat cu președintele, și să ia o decizie. Eu am încredere. În Rusia are loc vaccinarea masivă”, a spus Dodon.

Potrivit președintelui, fără vaccin nu vom scăpa de coronavirus și cu cît mai repede acesta va fi, cu atît mai bine pentru cetățeni.

”Dacă cineva poate să ne ofere gratis, sper că Rusia ne va oferi gratis 100-150 de mii de doze de vaccin pentru persoanele din prima linie, trebuie să le luăm și mai departe le propunem. Oamenii trebuie să aibă acces la vaccinul și rusesc, și chinez și american, ca ei să aleagă. Noi ca guvernare trebuie să asigurăm acest acces. Evident după ce va trece omologarea la nivel internațional”, a declarat Dodon.


Președintele a reiterat că vaccinarea trebuie să fie benevolă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load