COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șeful Poliției de Frontieră solicită Ministerului Finanțelor să inițieze un control

Șeful Poliției de Frontieră solicită Ministerului Finanțelor să inițieze un control

Șeful Inspectoratului Poliției de Frontieră al MAI (IGPF), Rosian Vasiloi, solicită ministrei Finanțelor, Natalia Gavriliță, efectuarea unui control financiar la instituția pe care o conduce, precum și la subdiviziunile IGPF.

Potrivit noului șef al IGPF, au fost depistate mai multe încălcări cu privire la oferirea distincțiilor din cadrul instituției.

„Pentru anumite ”acte eroice” (asigurarea liniştii politicienilor) demonstrate la asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei sau alte activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și, interesant că au fost situații cînd în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinile de stimulare diferite, erau menționate unele din aceste persoane de două sau de trei ori (5 ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor "ordine de stimulare" (perioada 2017-2018) se ridica la 2,6 mln. lei”, scrie pe pagina sa de facebook, Rosian Vasiloi.

În acest sens, Rosian Vasiloi solicită evaluarea echidistantă și obiectivă a modului de gestionare și utilizare a mijloacelor financiare, patrimoniului, cheltuielilor și veniturilor.


Deocamdată, Minsiterul Finanțelor nu și-a prezentat poziția la acest subiect.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load