Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

Șeful direcției investigații "Sud" a fost reținut pentru 72 de ore

12 aug. 16:11   Societate
1402 0

Șeful direcției investigații „Sud” din cadrul Inspectoratul Național de Investigații a fost reținut pentru 72 de ore, într-un dosar de îmbogățire ilicită.

S-a întîmplat în urma a nouă percheziții desfășurate în biroul de serviciu, domiciliu, încăperi nelocative, automobil, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

Potrivit procurorilor, funcționarul ar deține, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 000 lei mijloacele dobîndite și declarate legal.

Este vorba despre o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a municipiului Chișinău, 2 apartamente și 2 parcări subterane în Chișinău, peste 50 de loturi agricole și 2 mijloace de transport.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate contracte de vînzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală.


Procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав