X 
Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Șeful Curții de Apel Chișinău, sancționat. Care a fost motivul

31 mar. 08:13   Societate
2731 0

Președintele interimar al Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciuna, a fost sancționat pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere și a prevederilor Codului Contravențional.

Mai exact, este vorba despre „depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră”, contravenție care se sancţionează cu amendă de la 12 la 18 unităţi convenţionale (600-900 lei) cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, transmite deschide.md.

Magistratul nu a fost de acord cu procesul-verbal întocmit de către agentul constatator și l-a contestat în instanța de judecată.

Dosarul se afla pe rol la Curtea de Apel Chișinău, însă, prin decizia Curții Supreme de Justiție din 30 martie 2022, acesta a fost transferat la Curtea de Apel Bălți.

Drept temei pentru adoptarea unei asemenea decizii a servit faptul că examinarea cauzei contravenționale în privința lui Anatolie Minciuna, de către judecătorii Curții de Apel Chișinău „ar putea trezi aparențe de imparțialitate unui observator obiectiv”.


Amintim că la data de 25 martie, Consiliul Superior al Magistraturii a votat numirea lui Anatolie Minciuna în funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău ca urmare a demisiei lui Vladislav Clima.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав