X 

Șeful CNA: Peste 5 miliarde de lei, arestați în dosarul fraudei bancare

21 sep. 12:36   Societate
3956 0

De la crearea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), s-au aplicat sechestre pe bunuri în valoare de aproximativ opt miliarde de lei dintre care cinci miliarde în cazul fraudei bancare, cunoscută ca ”Furtul miliardului”.

Informațiile au fost oferite de șeful CNA Iulian Rusu, în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia preluării de către Rep. Moldova a Rețelei Balcanice a Agențiilor de Administrare a Bunurilor, transmite Radio Chișinău, transmite Radio Chisinau.

„Aceste sechestre sînt aplicate și pe mijloace financiare care s-a reușit a fi identificate, pe lîngă financiare sînt cantități mari de bunuri, în special bunuri imobile cote de participare în diferite întreprinderi. Nemijlocit frauda bancară ar fi sechestre aplicate pe o sumă de cinci miliarde de lei din totalul den opt miliarde”, a declarat Iulian Rusu.

Prezentă la eveniment, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a spus că în prezent se lucrează la un mecanism care să permită organelor de drept din Rep. Moldova de a interveni cu posibilitatea de confiscare de bunuri fără a aștepta o sentință de condamnare.

”S-a constat faptul că procesul de confiscare și recuperare este întîrziat și pus în dificultate deoarece este întotdeauna condiționat de o hotărîre definitiv㔄 a explicat Veronica Mihailov-Moraru.


Potrivit acesteia, un proiect de lege în acest sens, elaborat de minister, se află în prezent la etapa de consultare.

2
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?