X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Șeful CNA, la Bruxelles: Mizăm pe suport în investigarea cauzelor de corupție

21 iun. 15:00   Societate
2135 0

”Vom depune toate eforturile pentru a parcurge pașii, propuși de Comisia Europeană în Opinie, în special în partea ce ține de investigarea cauzelor de corupție, confiscarea averilor obținute ilegal. Vom continua să oferim expertiza anticorupție pentru proiectele de acte normative în eforturile noastre de a preveni ulterioare acte de corupție”.

Declarația îi aparține directorului Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu și a fost făcută la Bruxelles, în cadrul unor întrevederi cu oficiali europeni.

Directorul CNA și-a exprimat aprecierea pentru deschiderea fără precedent a colegilor din cadrul instituțiilor UE și a statelor membre. ”Mizăm pe suport în investigarea cauzelor de corupție cu implicarea altor state, inclusiv schimbul de informații, tactici de investigare și sechestrarea activelor aflate în afara țării”.

În același context, Iulian Rusu a reiterat importanța istorică a Opiniei Comisiei Europene privind cererea de aderare a Republicii Moldova la UE și a mulțumit pentru susținerea și suportul oferit de Comisia Europeană în parcursul European al Republicii Moldova.

Menționăm că, în aceste zile, directorul CNA participă la vizita de lucru, la Bruxelles, împreună cu Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și Procurorul General Interimar, Dumitru Robu.

Mai multe subiecte de actualitate și aspecte ce țin de sectorul justiției și luptă contra corupției au fost discutate în cadrul întrevederilor din 20 iunie cu Luc Devigne, director general adjunct al Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS), Olivier Onidi, director general adjunct al Departamentului pentru Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Maciej Popowski, etc.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав