Șeful adjunct al INSP: „Șoferii vitezomani vor fi pedepsiți în mod diferit și mai aspru"

6 mar. 12:09   Societate
1590 1

Pînă acum, sancțiunile pentru șoferii amatori de viteză erau divizate în trei categorii (de la 10 la 20km/oră depășire, de la 20 la 40 km/oră și peste 40 km/oră), iar diferența dintre amenzile pentru fiecare categorie era nesemnificativă. Situația se va schimba, din moment ce vor intra în vigoare noile prevederi ale Codului contravențional (votate în data de 2 martie în Parlamentul R. Moldova).

Vitezomanii vor trebui să achite la stat penalități mult mai usturătoare, decalajul dintre mărimea sancțiunilor va fi semnificativ mai mare, iar în unele cazuri șoferii care uită să ridice piciorul de pe accelerator ar putea rămîne fără permis de conducere. Despre asta a precizat șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Grigore Guzun, în emisiunea „Descifrat”, difuzată pe Agora.

„De acum înainte, din moment ce vor intra în vigoare noile modificări, amenzile vor fi diferite. Pînă acum este în vigoare articolul 236 (n. r. al Codului contravențional), punctele 1, 2 și 3 și este stabilit - pînă la 20, mai mult de 20 și mai mult de 40 de km/oră. Acestea sînt limitele pe care, dacă le depășește, conducătorul este sancționat.

În cazul de față, acum n-o să mai fie așa - cu cît este mai mare depășirea, cu atît mai mare va fi și sancțiunea și, în unele cazuri, cu suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport. Mai mult, asta se referă la toți conducătorii”, a explicat șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Grigore Guzun.

Joi, 2 martie, deputații au votat, în lectură finală, proiectul care prevede modificări la Codul contravențional, între care se regăsesc și noile amenzi pentru depășirea limitei de viteză pentru șoferi. Potrivit autorilor, acesta are scopul de a responsabiliza conducătorii auto și de a crește nivelul de siguranță a traficului rutier, prin reducerea numărului de accidente.


Ulterior, Poliția Republicii Moldova a prezentat un infografic, prin care explică modificările.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий