COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Șeful adjunct al Direcţiei municipale siguranţa alimentelor Chişinău și un medic veterinar, reținuți

25 mai. 12:13   Societate
1762 0

Șeful adjunct al Direcţiei municipale siguranţa alimentelor Chişinău şi un medic sanitar-veterinar din cadrul direcţiei au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.

În urma percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre bănuiţi au fost depistate 3335 de euro, 330 de dolari şi 33 500 de lei, provenienţa banilor urmînd să fie stabilită în cadrul anchetei, anunță CNA.

Mai mulţi funcţionari ai Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău, inclusiv medici-veterinari, sînt suspectați în dosarele care vizează corupţia la eliberarea certificatelor sanitar-veterinare agenţilor economici. Astăzi, ofiţerii CNA au descins cu percheziţii la birourile, domiciliile şi automobilele persoanelor anchetate ca şi continuare a investigaţiilor derulate în aceste cauze, acum cîteva luni.

„S-a constatat că unii şefi ai Direcţiei, în complicitate cu un grup de medici-veterinari, ar fi pus pe rol o schemă de estorcare de bunuri şi bani de la agenţii economici, care desfăşurau activitate de comercializare a produselor alimentare în raza municipiul Chișinău, pentru a le perfecta autorizaţiile necesare. Taxa de protecţie, achitată de agenţii economici, presupunea eliberarea certificatelor de calitate, dar şi evitarea controalelor sanitar-veterinare planificate şi altor verificări privind respectarea cerințelor de profilaxie a COVID -19”, a precizat serviciul de presă al CNA.

Procurorii spun că, în cadrul documentării schemei, s-a stabilit că şeful-adjunct al Direcţiei ar fi pretins, acceptat și primit sistematic mijloace financiare, precum și produse alimentare, de la subalternii săi. „În perioada documentată, săptămînal, în fiecare zi de vineri, mai mulţi medicii sanitari-veterinari ofereau șefului-adjunct al Direcției bunuri sub formă de diferite produse alimentare, ultimul acceptînd și primind aceste bunuri pentru sine sau pentru alte persoane din cadrul ANSA. Acestea ar fi fost recompensele pentru eliberarea, fără impedimente, a autorizațiilor sanitar-veterinare de funcționare a unităților de comerț, precum şi pentru neîntocmirea proceselor-verbale contravenţionale pentru neregulile depistate în urma controalelor”, se arată într-o notă.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽