Preşedintele stiri: 3022

Șefan Gligor și familia sa, bolnavi de Covid: "Cine mi-a infectat familia? - Guvernul!"

11 oct. 09:30   Societate
2375 0

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, soția și cei 3 copii minori au fost testați pozitiv la COVID-19.

Potrivit lui Gligor, familia sa respecta toate regulile și chiar și erau vaccinați, dar asta nu i-a putut salva de virus, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

”Familia mea este infectată cu COVID-19.

Ștefan 5 ani, Melinda 8 ani, Teodor 10 ani, soția Margareta și eu.

Familia noastră a fost un exemplu de respectare a măsurilor anti-COVID.


Eu sînt vaccinat cu AstraZeneca, Margareta cu Pfizer. Am așteptat cuminți rîndul nostru, eu m-am vaccinat cu Astra la policlinica de sector. Margareta a stat 5 ore la coadă ca să ia Pfizerul, conform recomandării medicului.

Aceste reguli simple ne-au permis să ne protejăm familia aproape doi ani. Nu am contractat virusul pînă acum, începutul lunii octombrie.

Si asta cu toate că ambii avem activitate publică şi comunicăm fizic zilnic cu oameni necunoscuți.

Am făcut partid şi campanie electorală, 6 luni de comunicare zilnica, uneori cu zeci și sute de oameni”, a declarat acesta.

Cu toate acestea, politicianul susține că știe de unde a apărut COVID-ul în familia sa - ”Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu – Guvernul Republicii Moldova.

Virusul l-au adus copiii de la școală. Prima a intrat în carantină clasa lui Teodor (30 de copii în clasă), apoi la cîteva zile clasa Melindei (38 de copii în clasă).

Odată cu apariția versiunii Delta, una mult mai virală, PAS nu prea s-a alertat. De la cuvîntul deloc.

1. Ignoranță stupefiantă cu Summer-festuri a cîte 15 mii de oameni grămadă două zile la rînd.

2. Transportul public supra-aglomerat în orele de vîrf - zilnic, dimineața și seara cel puțin 4-5 ore pe zi.

3. Studii desfășurate în școli în regim "normal" în plină pandemie, cu Delta în oraș de cîteva luni și clase de 25-30 m2 cu 30-40 de copii și un profesor în ele.

4. În continuare lipsește orice program de informare şi motivare a cetățenilor să se vaccineze, războiul informațional fiind pierdut demult pe rețele sociale și mințile oamenilor noștri în mare parte needucați şi manipulați.

Un popor "ortodox" cu un sistem de educație degradat, care a eșuat să promoveze știința şi gîndirea critică de trei decenii nu avea cum să cîștige acest război, nu?

De ce scriu acest text.

Sîntem unu la unu cu acest virus.

Nu-mi fac prea multe griji de familia mea, noi vom fi bine. Avem posibilitatea să ne plătim tratamentul și suficiente cunoștințe (de la cuvîntul "a cunoaște/a poseda cunoștințe" nu de la cuvîntul "pile") ca să ne protejăm familia. Sîntem vaccinați și avem șanse să scăpăm fără pneumonie și complicații serioase, deși vă asigur că ceea ce trăim acum este foarte neplăcut. Nu-i doresc nici unui părinte să-și vadă toți copii bolnavi de COVID și în același timp.

Scriu acest text pentru că sînt sute de mii de oameni care nu au certitudinea pe care o are familia mea.

Primul lucru pe care era obligat să-l facă Guvernul Gavrilița/Sandu era să vină cu un plan credibil de combatere a pandemiei prin eliminarea riscurilor și redresarea ineficienței și pur și simplu a prostiei copleșitoare şi ignoranței.

Perioada de tăcere s-a încheiat.

Guvernul PAS nu are 100 de zile pentru că e Pandemie de COVID, incompetență, ignoranță, intrigă și corupție.

Astăzi e important să vorbim de Pandemie şi să recurgem la acțiuni concrete, or sistemul medical va colapsa din nou şi vom intra în lock-down forțat.

PAS, rezolvați de urgentă problemele care nu necesită cunoștințe în virusologie, acestea țin de logică elementară, liniară - unde e mare aglomerație oamenii se infectează!!

1. Decongestionați transportul public! (...)

2. Învățămîntul este o sursa majoră de infectare. Copiii sînt considerați de OMS super-transmițători.

Versiunea Delta a întinerit la maxim boala, chiar și copiii de 5 ani fac simptome destul de serioase, fapt testat pe propria familie.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică este obligată să anuleze dispoziția cu privire la adoptarea deciziilor cu privire la modul de desfășurare a studiilor de către instituțiile de învățămînt.

(...) Dna Ministru Ala Nemerenco, dvs sînteți unul din cei mai profesioniști membri ai acestui Guvern experimental și neexperimentat, interveniți de urgență, aveți obligația profesională să o faceți!”, a mai adăugat Gligor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X