X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Șefa Secţiei Teritoriale Bălţi a AIPA și un administrator, reținuți de CNA

7 feb. 11:43   Societate
1195 0

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă. Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA, în comun cu procurorii anticorupţie din cadrul oficiului Nord, au desfășurat percheziţii, în această dimineață, la domiciliul și biroul de serviciu ale șefei Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură şi la domiciliul unui administrator care desfăşoară activitate în domeniul agriculturii în zona din Nord a țării.

În urma acțiunilor de astăzi, au fost ridicate mijloace financiare ( 31 000 de lei); contracte; ordine de plată și facturi fiscale, care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune; certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile.

Astfel, pînă în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvîrşite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani.

Amintim că, pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?