Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Ședința privind primul caz Stoianoglo a fost amînată pentru iunie

24 mai. 14:20   Societate
2069

Ședința preliminară în cazul lui Alexandr Stoianoglo a fost amînată pentru iunie, pe motiv că unul dintre judecători este în concediu medical, scrie newsmaker.md.

Pe 24 mai urma să aibă loc o ședință prealabilă în dosarul Stoianoglo la Judecătoria Buiucani. În acest dosar, reamintim, el este acuzat de depășirea atribuțiilor emiterea unei dispoziții de a plăti fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate Nicolae Chitoroagă a 163 mii lei. În acel moment, Chitoroagă figura într-un dosar penal și nu putea beneficia decît pe 50% din indemnizație. Chitoroagă a returnat banii suplimentari în septembrie 2021. Totodată, procuratura susține că procuratura a suferit totuși prejudicii, întrucît instituția nu a putut folosi acești bani atîta timp cît ei s-au aflat la Chitoroagă.

Judecătorul Petru Păun a menționat că la această ședință trebuia finalizată etapa ședințelor prealabile și trecerea la examinarea cauzei în fond. Totuși, din cauza faptului că judecătorul Angela Catană se află în concediu medical, ședința a fost amînată pentru 16 iunie.

Menționăm că acest caz a fost transmis în instanță în decembrie 2021. La început, urma să fie examinat de judecătorul Petru Păun, care a ținut două ședințe. Pe 15 martie, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Nicolae Șova, a admis demersul procurorului Victor Furtună și a desemnat încă doi judecători să examineze cazul: Angela Catană și Alexandru Negru. În același timp, Catană a fost numită președinte al colegiului, iar Păun a fost numit judecător-raportor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав