COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 534
Coronavirus stiri: 7865

Ședința privind prelungirea mandatului de arest pe numele lui Stoianoglo a fost amînată

1 dec. 2021,, 17:12   Societate
1665 0

Ședința cu privire la prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele Procurorului General suspendat Alexandru Stoianoglo a fost amînată pentru data de 3 decembrie.

Aproape tot timpul alocat pentru ședința din 1 decembrie a fost dedicat examinării cererii de recuzare a judecătorului Nicolae Corcea, înaintată de avocații lui Stoianoglo. Acum chestiunea privind prelungirea mandatului de arest va fi examinată de magistrata Ecaterina Buzu, relatează Noi.md.

Ședința privind prelungirea mandatului de arest pe numele lui Stoianoglo a început la ora 11.00. Aproape imediat, avocații au cerut recuzarea judecătorului Nicolae Corcea care în 2020 a examinat plîngerea lui Viaceslav Platon cu privire la refuzul de a începe un control în revizuire pe dosarul său. Corcea a anulat hotărîrea procurorilor de a refuza începerea controlului și le-a ordonat „să corecteze lacunele”.

Stoianoglo însuși a declarat reporterilor că a aflat despre participarea lui Corcea la examinarea plîngerii lui Platon „din presă”. Referindu-se la mass-media, Stoianoglo a spus că Corcea „de fapt a ordonat procurorilor să înceapă controlul”. Și a explicat că procurorii îl acuză de faptul că controlul în dosarul lui Platon a început din inițiativa lui Stoianoglo.

Cererea de recuzare a fost aprobată în jurul orei 15. Dosarul a fost repartizat judecătoarei Ecaterina Buzu. Avocatul Victor Munteanu a spus că a cerut amînarea ședinței pentru ca judecătoarea să facă cunoștință cu materialele dosarului. Ședința va avea loc pe 3 decembrie la ora 10:00.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X