X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Sedinta la Comisia Electorală Centrală

6 feb. 08:00   Societate
1508 0

Un grup de studenții de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative de la Universitatea de Stat din Moldova a simulat o ședință a Comisiei Electorale Centrale.

„Ne-am simțit adevărați membri ai comisiei”, au declarat tinerii, după ce au pus în discuție inițiative de îmbunătățire a legislației și a procedurilor electorale.

În cadrul ședinței simulate, au fost incluse pe ordinea de zi două chestiuni. Acestea vizează acordarea dreptului de vot la vîrsta de 16 ani în cadrul alegerilor locale și stabilirea condiției obligatorii de deținere a studiilor superioare pentru candidații la funcția de primar, transmite moldova1.md.

„Pentru ordinea de zi au fost propuse spre examinare și aprobare două chestiuni. Stimați colegi, dacă sînt propuneri de modificare sau completare”;

„În calitate de președinte al Comisiei Electorale Centrale, vreau să spun că a fost într-un mod complicat, întrucît în calitate de președinte trebuie să ai grijă să monitorizezi această ședință. Pe lîngă teorie este nevoie ca un student să aibă posibilitatea să și le aplice în practică.”;

„A fost o experiență nu chiar nouă, dar a fost ceva diferit față de ce făceam pînă acum. Poate nu la CEC, dar m-aș vedea într-o funcție destul de frumoasă.”;


„Inițial, am fost foarte emoționată însă, odată ce ne pregătim, odată ce am conlucrat cu colegii din anii doi, anii trei, ei ne-au povestit despre mai multe experiențe.”

În proiect au fost implicați studenți din anul unu, doi și trei de la facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative. Prezenți la ședință, lectorii universitari au apreciat prestația studenților.

„Ei sînt în vacanță, i-am telefonat, i-am rugat să ne implicăm fiindcă este necesar să se manifeste. Mă simt foarte satisfăcut de prestație. Și-au jucat bine rolurile, cu argumente, cu contraargumente”, constată Vladimir Borș, șef departament, FRIȘPA.

Și președinta CEC, Angelica Caraman, a menționat că studenții, în afară de propunerile făcute, au adus și argumente convingătoare.

„A fost pe măsura așteptărilor, poate chiar peste așteptările noastre și ne-a bucurat mult că au abordat subiecte care sînt actuale. Unele dintre acele argumente pe care le-au adus ei cu siguranță le vom avea și noi în discuții atunci cînd vom merge în teritoriu și vom comunica cu cetățenii”, menționează președinta CEC.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Alegerilor, marcate anual în prima zi de joi a lunii februarie.

0
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий