X 

Ședință fulger la Guvern, convocată de Pavel FiIip

23 mar. 2018,, 23:35   Societate
3127 3

Premierul Pavel Filip a convocat în seara zilei de azi ședința celulei de criză, în legătură cu ninsorile abundente.

În cadrul acesteia, a fost evaluată situația actuală privind practicabilitatea traseelor din țară, accesul către localități și instituțiile publice, funcționalitatea posturilor de frontieră și asigurarea conectării localităților la curent electric, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Potrivit informațiilor prezentate, toate drumurile din țară sînt practicabile, o situație mai dificilă fiind atestată în centrul și sudul țării. Salvatorii și pompierii au deblocat 16 mijloace de transport de pe traseele spre orașele Hîncești, Cahul și Comrat. Pe parcursul zilei, nici o localitate nu a fost deconectată de la energia electrică.

Serviciile specializate activează în regim sporit. La lucrările de deszăpezire a drumurilor au fost antrenate circa 220 de unități de tehnică, peste 300 de muncitori și au fost presărate 1400 tone de material antiderapant.

Polițiștii, salvatorii și carabinierii vor patrula drumurile pe care se circulă mai greu: ChișinăuCăușeniAnenii NoiVarnița, Chișinău – Leușeni, precum și Chișinău – Călărași – Ungheni, pentru a acorda ajutorul necesar. În context, prim-ministrul a solicitat ca tehnica specială să fie gata să intervină pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport.


Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este necesară o mobilizare maximă din partea tuturor administrațiilor publice și echipelor specializate. „Oamenii trebuie să fie informați, astfel încît toți să cunoască care drumuri sînt blocate, care sînt practicabile, de asemenea care sînt prognozele în continuare, iar serviciile de urgență trebuie să fie accesibile continuu”, a menționat prim-ministrul.

Persoanele aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 și 903.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?