Preşedintele stiri: 3022

Ședință cu scandal în dosarul „tentativei de asasinare a lui Plahotniuc”

22 oct. 12:18   Societate
9631 0

Scandal la final de ședință în dosarul „tentativei de asasinare” a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. După ce principalul martor din dosar și-a schimbat radical depozițiile, procurora a cerut amînarea ședinței, pentru a „se efectua un control al declarațiilor făcute”.

Nemulțumit de solicitare, activistul Pavel Grigorciuk, prezent la ședință, a numit-o cu cuvinte necenzurate pe procuroră, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Activistul Pavel Grigorciuk: „Rușine cu așa procuror plahotniucist. Oamenii stau închiși de 5 ani! Ea tergiversează procesul

Procurora Julieta Devder: „Eu am să mă sesizez pentru afirmațiile dvs și pentru aceasta veți fi tras la răspundere. Dvs. nu aveți nicio diligență, nu aveți nicio calitate procesuală!”

Grigorciuk: Iar voi nu aveți dreptate, voi aveți numai bani în cap! Bani de la Plahotniuc!


Devder: Dumneata ai probat lucrul acesta? Ai probat?

Grigorciuk: De ce atunci tergiversați procesul? C*rva lui Plahotniuc!

Devder: Extraordinar... Eu mă sesizez. Nici măcar nu vă cunosc, nu aveți absolut nicio cultură. Nesimțitule și needucatule. Eu nici nu-l cunosc pe omul acesta.

Martorul din dosar, Iurie Parhomenco, a declarat la ultima ședință că „a adus acuzații grupului Zabolotnîi, în urma mai multor presiuni din partea instituțiilor de forță”.

„Reieșind din afirmațiile martorului, care a declarat că a fost supus unor presiuni psihologice, se impune a fi efectuat un control, care se desfășoară în 15 zile. Am dispus efectuarea acestui control, nu este un moft al procurorului, este o condiție obligatorie reieșind și din practica CtEDO. Îmi pare rău că se tratează distorsionat și partea apărării nu cunoaște acest lucru.

Dacă se vor confirma declarațiile prezentate de Parhomenco, acestea nu mai pot fi puse la baza unei soluții de condamnare”, a declarat procurora Julieta Devder.

Ședința a fost amînată pentru 29 octombrie.

În 2017, mai multe persoane au fost reținute sub acuzația de „organizarea unei tentative de asasinat” asupra liderului de atunci al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În 2018 au venit și primele condamnări - între 11 și 23 de ani de pușcărie, cei mai mulți fiind dictați pentru Valerian Zabolotnîi, care ar fi fost „capul grupării”.

Dosarul se află acum în proces de rejudecare, iar persoanele vizate se declară nevinovate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X