X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Securitatea energetică și alimentară a țării, în atenția Guvernului

22 iun. 09:25   Societate
1170

Prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței de azi a guvernului, l-a îndemnat pe ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, să vină cu un proiect prin care să fie definitivată strategia de securitate alimentară a țării.

„Domnule Gherciu, trebuie definitivată strategia de securitate alimentară, trebuie să oferim și o predictibilitate, care ar fi resursele suplimentare pe care le putem aloca, așa cum am luat decizia să compensăm 100% din accizul la motorină. Am discutat despre subvenționarea la un 1 de lapte, trebuie să decidem care este politica în acest domeniu. Lucrăm și la sporirea capacității de depozitare, trebuie documentul finalizat și să fie consultat cu toată lumea”, a declarat Gavrilița.

Gherciu spune că săptămîna viitoare va prezenta proiectul.

Totodată, șefa Guvernului s-a adresat și ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, căreia i-a recomandat să prioritizeze subiectul de aprovizionare cu lemne: „Aș vrea să văd un program de aprovizionare cu lemne”.

„Împreună cu partenerii s-a început lucrul pe diferite paliere a strategiei de securitate anergetică. În septembrie vom avea conceptul strategiei, iar draftul va fi gata pînă la finalul anului și sperăm ca la începutul anului să îl putem aproba. Se vorbește de o strategie pînă în anul 2050, ori aceste provocări în domeniul energetic vor fi de durată”, a spus viceprim-ministrul Andrei Spînu.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав