Unde au loc cele mai grave accidente

Unde au loc cele mai grave accidente

Nu trece practic nicio zi fără accidente rutiere. O demonstrează statisticile, care spun că în primele şase luni ale acestui an s-au produs 1123 de accidente, în care şi-au pierdut viaţa 123 de persoane, 1352 fiind traumatizate.


În capitală, practic în fiecare sector se produc periodic accidente. Totuşi, lider rămîne a fi sectorul Botanica, cele mai grave accidente avînd loc pe străzile Munceşti şi Decebal.


În sectorul Buiucani, cea mai periculoasă stradă rămîne a fi Calea Ieşilor, pe cînd la Rîşcani „lider” este strada Alecu Russo. Şi sectorul Ciocana este des împînzit de accidente, cele mai frecvente avînd loc totuşi pe strada Uzinelor, iar în Centru şoferii „se ciocnesc” de cele mai multe ori pe strada Vasile Alecsandri.


Solicitată de Noi.md, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Natalia Golovco, ne-a vorbit şi despre sectoarele de drum naţionale unde au loc accidente rutiere destul de des. Potrivit ei, de cele mai multe ori acestea se întîmplă fie din cauza vitezei excesive, fie din cauză că şoferii urcă la volan în stare de ebrietate.


Astfel, numeroase accidente rutiere, soldate pe alocuri cu decese, au loc pe următoarele trasee: M2 Chişinău-Soroca, M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, R2 Chişinău-Bender, R10 Ocniţa-Ruseni.


Precizăm că, potrivit unui proiect de modificări examinate la etapa actuală în Parlament, amenzile pentru şoferii care vor „risca” să urce în stare de ebrietate la volan sau pentru cei care vor apăsa prea tare pe acceleraţie ar putea fi majorate.


Cu alte cuvinte, cei care vor încălca noile modificări vor scoate din buzunare între 300 şi 1800 de lei, în funcție de gravitatea încălcărilor, ceea ce înseamnă că vom avea amenzi practic ca în Europa.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load