COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Secțiile de votare, ”asaltate” de polițiști

Secțiile de votare, ”asaltate” de polițiști

Peste patru mii de polițiști vor fi antrenați, la nivel național, în supravegherea bunei desfășurări a scrutinului electoral.

Aceștia vor aplica măsuri de pază şi protecţie în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și de aplicare cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale, transmiteTv8.md.

În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla cîte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.


Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile.

De asemenea, începînd cu 17 octombrie, angajații Poliției asigură escortarea unităților de transport care a transportat buletinele de vot și documentația electorală către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică, să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot, să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load