Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Secția de boli infecțioase și pediatria, supraaglomerate la Comrat

14 noi. 2022,, 15:15   Societate
1255 0

În secția de copii a Spitalului Raional Comrat, numărul pacienților cu infecție cu rotavirus este în creștere.

Medicii susțin că numărul bolnavilor este mult mai mare decît în ​​anii precedenți, iar secțiile de boli infecțioase și de pediatrie sînt supraaglomerate, notează Gagauzinfo.md.

Rotavirusul este un virus contagios, care determină gastroenterite infecțioase, în special la sugari și copii mici. Simptomele includ diareea severă, voma, febra și durerea abdominală. Potrivit șefei spitalului, Nina Răilean, infecția se activizează anual, odată cu sosirea perioadei reci a anului. Totuși, în acest an, amploarea ei este mult mai mare.

„Secția de boli infecțioase și pediatria sînt supraaglomerate. Sînt înscriși copii de diferite vîrste și în număr mai mare decît înainte. Infecția cu rotavirus este de obicei asociată cu răceala comună. Probabil că oamenii încă economisesc bani și nu includ încălzirea. Probabil, acesta este unul dintre motivele creșterii drastice a numărului de cazuri”, spune Nina Railean.

La moment, în secția de pediatrie a spitalului regional din Comrat sunt 31 de copii, iar în secția de boli a aceleiași insituții sunt spitalizați 27 de pacienți, majoritatea fiind copii.


În Republica Moldova vaccinarea împotriva Rotavirusului este obligatorie. Serul se administrează la vîrsta de două luni, iar a doua doză – la patru luni. La nivel global, infecția cu rotavirusul duce la decesul a circa 500 000 de copii cu vîrsta de pînă la cinci ani.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий