X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Secretară a Consiliului orășenesc Durlești, trimisă în judecată

3 mai. 2023,, 10:30   Societate
2558 0

O secretară a Consiliului orășenesc Durlești a fost trimisă în judecată pentru comiterea neglijenței în serviciu, la eliberarea unui titlu de autentificare a dreptului de proprietate.

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată cauza penală, anunță Noi.md

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, deținînd funcția de secretar al Consiliului orășenesc Durlești, avînd o atitudine neglijentă și neconștiincioasă față de obligațiile de serviciu, nu și le-a îndeplinit corespunzător și respectiv fără a se asigura asupra legalității eliberării unui titlu de autentificare a dreptului unui deținător de teren, a contrasemnat acest act.

Ulterior, titlul de autentificare a dreptului de proprietate fals, a fost înregistrat la ÎS „Cadastru”, filiala Chișinău pe numele unei alte persoane, iar ulterior la 15.09.2008, acest lot de teren a fost vîndut de către o persoană care acționa în baza procurii, autentificată și înregistrată notarial, fiind astfel deposedați ilegal proprietarii reali, de lotul de pămînt agricol, pe care-l dețineau legal, cauzîndu-le astfel un prejudiciu în mărime de 40000 euro, care potrivit cursului valutar al Băncii Naționale a Moldovei din data de 15.08.2008 constituie suma de 565 600 lei.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția în fapta de care a fost acuzată.


Urmărirea penală în cauza dată a fost finisată la 27.04.2023 și expediată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond, iar dacă vinovăția persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 850 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 2 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Preciză, persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată pînă cînd vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?