Seceta lasă mai multe gospodării din țară fără apă potabilă

18 iul. 08:15   Societate
2558 0

Țambula, un sat din raionul Sîngerei, în care locuiesc peste 2200 de persoane. Anual, pe timp de vară, localnicii rămîn fără apă potabilă din cauza secetei.

Salvarea oamenilor ar fi punerea în funcțiune a apeductului construit mai mulți ani la rînd în localitate, doar că autoritățile nu au bani pentru al pune în funcțiune.

„Problema cu apa este, nu sînt fîntîni normale, nu este unde de dus animalele, vacile se duc pe șes, acolo apă nu este, toată ziua practic fără apă și e forte greu. Dacă nu luăm în considerare animalele, pentru oameni în fîntîni este o cantitate limitată de apă.

De două ori de spălat pe săptămînă, dar așa la mîncare de băut, așa economisim. Mama mea are un pic mai multă apă, aducem cu buteliile de la ea. – Dumneavoastră aici nu aveți apă? – Este, avem în ogradă, dar nu ajunge”, povestesc oamenii, scrie tvn.md.

Primarul comunei susține că nu poate pune în funcțiune apeductul care a fost construit încă în 2019, deoarece nu are banii necesari.


„Din două milioane 690 de mii de lei, 15 procente contribuția asta 500 de mii de lei, noi în anul 2019 am îngropat țeava și pînă azi țeava e în pămînt, lumea întreabă unde-s banii noștri. Din decembrie anul trecut din 2022, lucrările au fost făcute, au rămas numai să unească electricitatea la sondă și să verificăm. Față de antreprenor sîntem datori 918 mii și el fiecare zi sună și întreabă cînd o să dai datoria. Primăria așa bani nu are și nu poate da”, a spus Mihail Col, primarul comunei.

0
0
1
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?