Preşedintele stiri: 3600

Se vrea consolidarea cererii și ofertei de biocombustibil solid pentru următorul sezon de încălzire

23 mar. 20:30   Societate
1614 0

Agenția pentru Eficiență Energetică a inițiat o platformă de discuții cu producătorii de biocombustibil solid privitor la activitățile planificate în vederea consolidării cererii și ofertei de biocombustibil solid pentru următorul sezon de încălzire.

În acest sens, Domnul Vladimir Brăgaru, consultant în cadrul proiectului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova” finanțat de UE a prezentat ,,Studiul privind situația în țară în ce privește cererea și oferta de biocombustibili solizi” care a identificat problemele cu care se confruntă producătorii și consumatorii de biocombustibil solid și a venit cu un șir de soluții privind remedierea și consolidării sectorului.

Proiectul include elemente de finanțare a producătorilor cît și va oferi suport la dezvoltarea cadrului normativ legal în domeniul biomasei.

La fel, a fost pus în discuție subiectul donației de biocombustibil solid aprobat de către CSE prin dispoziția nr. 61 din 27 februarie, curent.

Ion Muntean, directorul AEE a declarat că: ,,Realizările în domeniul biocombustibililor pe care le-a atins Republica Moldova în perioada 204-2018 au demonstrat că acest sector reprezintă un element indispensabil al „tranziției energetice” pe care țara și-a asumat-o. Există deja o experiență care poate fi valorificată în vederea relansării acestui sector, iar noul proiect anunțat împreună cu documentele de politici la care se lucrează momentan, trebuie să contribuie la o dezvoltare programatică a acestui domeniu în următorii ani. Pentru realizarea acestui scop, AEE se va implica activ în elaborarea Programului național privind consolidarea și dezvoltarea sectorului național de biocombustibili solizi pe termen lung, dar și a Planului de acțiuni pe termen scurt. În acest sens, platforma de discuții lansată astăzi este foarte importantă și vom asigura funcționalitatea acesteia cu implicarea tuturor părților interesate astfel încît prioritățile ce urmează a fi asumate să reflecte necesitățile reale ale sectorului.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий