COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6879

Se va organiza sau nu ziua vinului anul acesta?

14 sep. 12:00   Societate
784 0

Ziua Națională a Vinului, marcată în Republica Moldova în prima sîmbătă și duminică a lunii octombrie, ar putea fi desfășurată, transmite Noi.md cu referire la zugo.md.

Cel puțin așa a dat de înțeles Ala Nemerenco în studioul ProTV, precizînd că decizia finală va aparține Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Potrivit ei, prezentarea certificatelor corespunzătoare la intrarea la eveniment ar diminua riscurile. Nu cred că este necesar să ne limităm totalmente și să renunțăm la viață. Cu atît mai mult că nu este vorba despre Ziua Vinului, este vorba despre posibilitatea ca agricultorii să-și prezinte produsele, să poată vinde”, spune funcționara.

Aceasta a reiterat că decizia finală va aparține Comisiei. Totuși, conform Alei Nemerenco, totul depinde de modul în care evenimentul va fi organizat.

De menționat este că tot în studioul ProTV aceasta a făcut anumite precizări referitoare la impunere certificatelor de imunizare pentru cei care vor să meargă la evenimente, menționînd că „ringul de dans nu este restaurant” și că organizatorii de spectacole și concerte n-ar trebui să privească aceste restricții prin prisma acestui certificat scump. Avem multă lume care a trecut deja prin boală, sînt multe persoane vaccinate și astfel îi motivăm și pe alții să se vaccineze și am putea să avem sălile de spectacol pline la capacitatea de 75%”.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽