Se schimbă regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova

Se schimbă regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la modificarea punctului 15 din Regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. 855/2007.

Astfel, potrivit noilor modificări, în conformitate cu prevederile Codului navigației maritime comerciale al Republicii Moldova, nava cumpărată sau construită în alt stat primește dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova din momentul introducerii înscrierilor corespunzătoare în registrul navelor sau în catalogul naval şi al eliberării de către Agenția Navală a certificatelor provizorii care atestă acest drept. Certificatele menționate sînt valabile pînă la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă, dar cel mult 6 luni.

Proiectul prezentat respectă prevederile legislației naționale şi nu intră în contradicție cu prevederile legislației UE. Implementarea prevederilor proiectului nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

Menționăm că în octombrie 2018 o navă sub pavilion moldovenesc, care transporta droguri, a fost reținută în Spania. Remorcherul de model ”Breath” a fost înregistrat provizoriu în Registrul de stat al navelor al Republicii Moldova, iar pînă la incident se afla în procedură de perfectare a documentelor pentru înregistrare permanentă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load