COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se prelungește ”vacanța” elevilor. Pînă cînd vor sta acasă (DOC)

Se prelungește ”vacanța” elevilor. Pînă cînd vor sta acasă (DOC)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis, printr-un ordin semnat de ministrul Igor Șarov, să prelungească vacanța forțată a elevilor și studenților, pentru a preveni răspîndirea epidemiei COVID – 19. Ordinul precedent prevedea ca procesul educațional va fi reluat pe 31 martie, informează ziarulnational.

„Se prelungește perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățămînt pe întreg teritoriul țării pe toată durata stării de urgență”, se arată în noul ordin al MECC. Astfel, toate instituțiile de învățămînt vor rămîne închise pînă la 15 mai curent, atît cît va dura starea de urgență în R. Moldova.

„În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspîndirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, MECC a emis ordinul nr. 377/2020 privind prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţămînt primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţămînt extraşcolar şi de învăţămînt special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.


Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţămînt de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţămînt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load