TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se cere înăsprirea măsurilor anti-Covid în Găgăuzia: "Numai astfel vom putea scădea morbiditatea"

Centrul de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice pe teritoriul autonomiei găgăuze. Intensificarea restricțiilor a fost propusă de şeful instituției, Ivan Hasta, la ședința de astăzi a Comisiei regionale extraordinare pentru sănătate publică.

Ivan Hasta a prezentat statistica infectărilor atît în ţară, cît şi în autonomie, precizînd că în raioanele Comrat şi Ceadîr-Lunga se înregistrează o creştere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. O stare de lucruri mai bună este doar în raionul Vulcănești, unde se notează o diminuare epidemiologică de 7%, transmite Moldpres.md.

Potrivit șefului Centrului de sănătate publică din UTA Gagauz-Yeri, controalele efectuate în instituțiile de învățămînt, precum şi la agenți economici, deseori arată o atitudine „formală” faţă de triere şi respectare a regulilor sanitare.

„În ultimele 14 zile au fost întocmite şase procese-verbale şi încă două sînt în pregătire. Am identificat un caz concret, cînd evidența în registrul pentru trierea de dimineață s-a făcut dinainte. Deseori măștile sînt purtate de formă, de aceea vom sancționa mai des”, a spus Ivan Hasta, citat de gagauzinfo.md.

Sursa citată consideră necesară „înăsprirea măsurilor epidemiologice”, precum şi controlul asupra respectării acestora. „Numai astfel vom putea scădea morbiditatea”, conform șefului Centrului de sănătate publică din autonomia găgăuză.


În ultimele 24 de ore, în UTA Gagauz-Yeri au fost confirmate 49 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus. În total, pînă la ziua de astăzi, în autonomie au fost înregistrate 3233 de cazuri de COVID-19. În perioada pandemiei, virusul a răpus 117 locuitori ai regiunii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load