TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se cere demisia șefului de la ANTA: Transportul de pasageri e sufocat

Deputatul din partea blocului ACUM, Petru Frunze, îi solicită ministrului Economiei, Vadim Brînzan, demiterea din funcții a secretarului de stat responsabil pe domeniul transportului, Sergiu Bucataru și a directorului Agenției Naționale Transport Auto, Vsevolod Bocsanean.

Potrivit lui Petru Frunze, transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care a monopolizat piața. Deputatul spune că pînă în anul 2020 nu va fi deschisă nicio cursă de pasageri.

„Am avut o discuție cu noul ministru, m-am oferit consultant pentru a distruge monopolul din domeniu și a oferi posibilitate tuturor să procure autocare moderne pentru a deservi cetățenii. Deja lucrez la modificarea Codului Transportului care reglementează mai mult interesul grupurilor care au monopolizat piața”, a menționat parlamentarul.

Petru Frunze a menționat că cele două autocare moderne cumpărate de locuitorii satului Puhoi din raionul Ialoveni timp de doi ani staționează în parcare pentru că plăcuțele de înmatriculare ar fi fost ridicate abuziv de colaboratorii ANTA la indicația directorului instituției și a secretarului de stat.

.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load