COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Se cere demisia șefului CSM, Victor Micu

Se cere demisia șefului CSM, Victor Micu

Ședința la care urmau să se aleagă doi judecători la Curtea Constituțională din partea CSM a început cu o cerere de demisie a șefului CSM, Victor Micu, venită de la un membru al instituției.

În același timp, prezentă la ședința consiliului, ministra Justiției, Olesea Stamate, a cerut amînarea selectării noilor judecători la CSJ întrucît Curtea ar urma să fie reformată.

Membrul CSM, Petru Moraru, a cerut demisia președintelui CSM, Victor Micu.

„În această perioadă critică, în care se află sistemul judecătoresc, ați plecat la odihnă, ceea ce consider că nu este frumos. V-ați întors de o săptămînă și nu ne-ați convocat. Eu sînt obligat față de judecătorii care m-au ales să pun în discuție acest subiect. Vreau ca astăzi să fie pusă în discuție întrebarea dacă noi mai putem fi reprezentați în sistem de dvs. ca președinte”, a spus Moraru.


În același timp, ministra Justiției, Olesea Stamate, a cerut retragerea de pe ordinea de zi a subiectului cu privire la desemnarea a șase judecători noi la Curtea Supremă de Justiție. Cererea a venit în contextul în care Ministerul Justistiției prevede reducerea numărului de judecători din cadrul instanței.

Anunțul a fost făcut în contextul în care în sedința de astăzi Consiliul Superior al Magistraturii are inclus în agendă selectarea a șase magistrați la CSJ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load