Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

Se caută un nou director al Consiliului de administrație al ANRE

1 aug. 11:11   Societate
1682 0

Comisia economie, buget și finanțe organizează concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Persoanele care vor să candideze pot depune dosarele de concurs pînă pe data de 5 septembrie 2022.

Printre criteriile de selectare a candidaților figurează experiența în sectoarele reglementate de ANRE, experiența managerială, cunoașterea pieței energetice, cunoașterea legislației sectoriale și a obligațiilor Republicii Moldova în Acordul de Asociere, dar și experiența internațională de colaborare cu instituțiile de reglementare.

Viitorul Director al Consiliului de administrație al ANRE trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de cel puțin zece ani în unul dintre aceste domenii. Totodată, este necesară experiență de cel puțin trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. Candidatul trebuie să prezinte o scrisoare de motivație, scrisă în limba de stat, în care să explice viziunea sa asupra activității ANRE.

DOSARUL pe care urmează să-l depună participanții la concurs trebuie să conțină următoarele acte: copia buletinului de identitate, curriculum vitae, copiile diplomelor de studiu, dovada experienței profesionale, cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere, scrisoare de motivație, declarații pe proprie răspundere a lipsei existenței conflictului de interese și că nu este membru al unui partid politic.

Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliul de administrație, format din cinci directori, numiți de Parlament, în bază de concurs.


Alte detalii despre concursul de selectare a candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE pot fi accesate pe site-ul Parlamentului: https://bit.ly/3zoREZB.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав