COVID-19 în MOLDOVA

Se caută judecători în locul lui Druță și Sternioală

Se caută judecători în locul lui Druță și Sternioală

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat că pe data de 7 februarie 2020, au fost publicate în Monitorul Oficial concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) și vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ din cadrul CSJ. La CSJ, mai este și un post vacant de judecător.

Astfel, cererile de participare la concurs urmează a fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

Candidații înscriși în Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător, vicepreşedinte sau președinte al instanţei judecătoreşti vor depune la CSM pînă pe data de 26 februarie 2020 următoarele acte:

  • cererea de participare la concurs;
  • curriculum vitae actualizat;
  • motivarea personală;
  • certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile acestui regulament. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Secretariatul CSM (mun. Chişinău, str. M. Eminescu, 5, tel. 0 22 990-801).

Amintim că, anterior, funcția de președinte al CSJ a fost deținută de Ion Druţă, însă el și-a dat demisia după ce pe numele său au fost iniţiate două cauze penale pentru îmbogăţire ilicită şi amestec în înfăptuirea justiţiei. Tot în perioada asta, și Oleg Sternioală a demisionat din funcția de vicepreşedinte al Colegiului Civil, Comercial şi Contencios Administrativ din cadrul CSJ. Cererea a fost scrisă tot ca urmare a unui dosar penal cu care s-a ales pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load