Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Scutirea de taxe a mașinilor aduse în țară de cetățenii care revin acasă, respinsă de Guvern

13 ian. 11:41   Societate
18078

Guvernul nu a susținut proiectul unui grup de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede acordarea posibilității cetățenilor din diasporă, care își schimbă domiciliu sau reședința dintr-o țară străină în Republica Moldova, de a introduce pe teritoriul vamal al țării, fără taxe, bunuri de uz personal, inclusiv a unui mijloc de transport per familie sau per persoană – în cazul persoanelor necăsătorite, transmite IPN.

Potrivit ministrului finanțelor, Dumitru Budianschi, inițiativa va avea un impact negativ, prin stimularea importului mijloacelor de transport vechi, cu nivel înalt de poluare.

Totodată, s-a constatat că potențialul impact asupra bugetului public național ar constitui estimativ 1006,1 milioane de lei anual. Iar o eventuală acceptare și implementare a inițiativei ar determina necesitatea replanificării veniturilor și cheltuielilor bugetare.

Codul Vamal reglementează introducerea bunurilor personale de către persoanele fizice care își schimbă domiciliul sau reședința dintr-o țară străină în Republica Moldova, prin prevederile respective fiind asigurată instituirea unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale, a adăugat ministrul finanțelor.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав