Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Scumpirile la resursele energetice vor determina oamenii să treacă la resurse improvizate - opinie

22 sep. 16:00   Societate
1545 1

În Moldova se examinează riscurile tragediilor care vor urma în viitorul apropiat din cauza scumpirilor la resursele energetice, deoarece oamenii vor trece la resurse improvizate pentru a-și încălzi locuințele, spune cu îngrijorare Veaceslav Ioniță, expert în politici economice.

El a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” că o situație similară s-a atestat în timpul crizei din 1992.

„Pompierii încearcă să estimeze riscurile tragediilor posibile din cauza scumpirii resurselor energetice, așa ceva a fost și în ’92. Deci oamenii nu au gaz, nu-și pot achita factura și improvizează inclusiv în apartamente, încălzire. Autoritățile analizează cu cît a crescut numărul cazurilor tragice. Cred că e o problemă care trebuie reflectată într-o campanie mediatică deja”.

Ioniță a remarcat că cu un asemenea val de scumpiri concomitente țara noastră nu s-a mai confruntat.

„Dar în rest nu am avut niciodată așa situație, am avut în 1998 scumpiri, am acut în 2006 dublarea prețului la gaz, dar asta s-a întîmplat doar la gaz, nu și căldură, și benzină. Acum tariful la gaz a crescut de la 4,5 lei la 28,5 lei - o scumpire de aproape șase ori. Așa ceva nu a fost niciodată. Așa că acest guvern primește lovituri”, a concluzionat Ioniță.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав