TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Scumpirea luminii i-a nemulțumit pe oameni

Scumpirea luminii i-a nemulțumit pe oameni

Tarifele majorate pentru energia electrică au fost publicate în Monitorul Oficial.

Asta înseamnă că, de astăzi, un kilowatt oră costă cu 10 bani mai mult, decît pînă acum, pentru cei care achită companiei „Gas Natural Fenosa”. Decizia de a mări prețurile îi nemulțumește pe majoritatea oamenilor de rînd, care speră că autoritățile se vor răzgîndi.

De ieri, energia electrică pentru cei care au contracte cu „Gas Natural Fenosa” costă deja 1 leu și 89 de bani pentru un kilowatt oră. Astfel, o familie care utilizează, în medie, 150 de kilowatti în decurs de o lună, după scumpire vor achita cu 15 lei mai mult. Cei mai nemulțumiți de scumpire se arată bătrînii.

Între timp, expertul în energetică, Sergiu Tofilat, spune că noile tarife nu sînt justificate, fiindcă operatorii trebuiau verificați, în cadrul unui audit, pentru a exclude cheltuielile nejustificate. După valul de nemulțumiri din partea societății civile, zilele trecute, ANRE a venit cu explicații. Potrivit agenției, majorarea este o „ajustare a tarifelor pentru a putea acoperi prețurile la energia electrică importată, dar și a costurilor de producție”. Totodată, instituția a specificat că un alt factor a fost și evoluția cursului a dolarului pentru anul 2019.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load