Scrisoare deschisă către Monica Babuc: „Situaţia e la limită"

Scrisoare deschisă către Monica Babuc: „Situaţia e la limită"

Un tînăr profesor de la noi din țară a adresat un mesaj ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, prin care povesteşte cît de birocratizat este sistemul de învățămînt din țară şi explică ce l-a făcut să renunţe la această meserie.

„Avem un sistem de învățămînt mai mult decît putred. Noi nu mai avem timp să ne ocupăm de copii. sîntem obosiți. Situația e la limită. Ne-ați mințit. Eu vreau să-mi îndeplinesc sarcinile cu iubire. Eu sînt profesor, nu secretar sau contabil. În școli toată lumea se teme: Elevii au frică de profesori. Profesorii se tem de directori, directorii se tem de inspectori. Și îți pierzi toată bucuria. Elevii sînt descurajați, deoarece nu primesc ceea ce așteaptă cu adevărat. În învățămînt este nevoie de oameni bine pregătiți, oameni dispuşi să-şi facă treaba, să-i captiveze pe copii nu doar să se prezinte la şcoală pentru că altfel nu-şi pot lua salariul. Educația nu este o afacere. Drama noastră e în școli. Este ușor să dai Ordine dintr-un birou de ministru, dar este la fel de corect să vii să predai măcar o zi la o școală și să vezi ce se-ntîmplă acolo", se arată în mesajul tînărului plasat pe o reţea de socializare.

Mai mult, acesta spune că a iniţial încercat să stransmită scrisoarea direct Monicăi Babuc, doar că aceasta era de negăsit.

„Am scris pe Facebook, deoarece încerc să iau legătură cu instituția. Sînt doar două variante posibile: Nu răspunde nimeni, a doua: „Doamna are întrunire”. Aceasta este realitatea din țara noastră. Profesorii sînt priviți de către directori, șefii de direcție și Minister ca niște jucării. Și ce mă doare cel mai mult e că nimic nu se schimbă. Aș dori de data aceasta să fiu auzit. Copiii de azi sînt cetățenii de mîine", a adăugat tînărul profesor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load