Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Screening pulmonar gratuit, pentru aproximativ 2500 de persoane

15 aug. 2018,, 17:51   Societate
2070 0

Circa 2500 de persoane au făcut screening pulmonar gratuit, în cele două săptămîni de la lansarea campaniei „Un doctor pentru tine”. Doar în ultimele trei zile, în raioanele Fălești și Criuleni au fost examinate circa 500 de persoane.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a vizitat astăzi echipa mobilă radiologică în satul Cruglic, raionul Criuleni, ca să verifice dacă cetățenii beneficiază de condiții corespunzătoare pentru consultație și dacă medicii fac față fluxului de persoane.

„Scopul nostru este să depistăm la timp patologiile, ca să putem interveni prompt cu tratamentul corespunzător și să eliminăm riscul evoluției tuberculozei sau cancerului pulmonar la persoanele care au aceste maladii”, a menționat Svetlana Cebotari.

În această săptămînă, locuitorii satelor Făleștii Noi, Călugăr, Frumușica, Albinețul Vechi, Albinețul Nou, Musteața, Redi, Socii Noi din raionul Fălești, și ai satelor Izbiște, Cruglic, Ohrincea, Jevreni, Răculești, Bălășești din raionul Criuleni, se pot adresa la Centrele de Sănătate pentru a beneficia de examene radiologice gratuite.

În primele 6 luni ale anului 2018, incidența globală privind tuberculoza a constituit 1657 de cazuri la 100.000 populație, în descreștere față de aceeași perioadă a anului trecut, cînd erau 1748 de cazuri la 100.000 populație.


Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pe 2 august curent. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii satelor conform graficului stabilit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?