COVID-19 în MOLDOVA

Școlile din țară, pregătite pentru noul an școlar

Școlile din țară, pregătite pentru noul an școlar

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a vizitat ieri, 22 iulie, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” și Liceul Teoretic „Ion Creangă” din mun. Chișinău.

Oficialul a discutat cu reprezentanții administrației instituțiilor de învățămînt despre etapa pregătirilor școlilor pentru începutul noului an de studii 2020-2021.

Ministrul Igor Șarov a afirmat că noul an școlar va începe la 1 septembrie 2020, conform Planului-cadru pentru învățămîntul primar, gimnazial și liceal anul de studii 2020-2021. „Școala va începe în maximă atenție și în siguranță. Împreună și fără frică, cu accent deosebit pe asigurarea sănătății cadrelor didactice și a elevilor. Vor trebui organizate spațiile și rearanjate cele existente pentru păstrarea distanței fizice între elevi”, a subliniat oficialul.


Totodată, ministrul Igor Șarov a încurajat echipele manageriale să creeze spații sigure pentru desfășurarea unui proces educațional axat pe diversitatea și individualitatea elevilor cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție, în contextul pandemiei COVID-19.

Reprezentanții administrației instituțiilor de învățămînt au menționat că urmează să procure echipamente de protecție și dezinfectanți, să reorganizeze spațiile școlare, să creeze condiții necesare de desfășurare a lecțiilor cu păstrarea distanței, să reamenajeze intrările-ieșirile astfel încît să fie asigurată evitarea răspîndirii virusului COVID-19.

Menționăm că reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării efectuează mai multe vizite de lucru și în raioanele țării pentru consultarea organizării eficiente a pregătirii instituțiilor de învățămînt pentru noul an școlar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load