X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Schimbul automatizat de date ADN, dactiloscopice și de înregistrare a autovehiculelor se va face în baza standardelor UE

3 noi. 2022,, 13:20   Societate
2679 0

Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției privind cooperarea polițienească în Europa de Sud-Est privind schimbul automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor (CCP ESE) a fost ratificat de Parlament.

Inițiativa legislativă a fost votată de 55 de deputați.

Propunerea de amendare a Acordului CCP ESE aparține Comisiei Europene, iar în Protocol se stipulează faptul că noul cadru stabilit pentru schimbul automatizat de date ADN, dactiloscopice și de înregistrare a autovehiculelor este modelat pe standardele UE, ceea ce confirmă actualitatea și importanța acestui tratat.

Scopul amendării Acordului este de a clarifica dispozițiile cu privire la primatul legii Uniunii Europene și competența exclusivă a Comisiei Europene să ia decizii caracteristice cu privire la nivelul de protecție a datelor din statele terțe și să reformeze procedura de aderare la Acord.

Protocolul va contribui la consolidarea cooperării polițienești transfrontaliere în combaterea amenințărilor la adresa ordinii și siguranței publice, precum și la prevenirea, detectarea și investigarea infracțiunilor. Tratatul presupune schimbul, la nivel interstatal, de informații relevante la persoanele implicate în infracțiuni, precum și la transmiterea profilelor ADN și altor materiale de identificare.


Acordul privind schimbul automatizate de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor a fost ratificat de țara noastră în 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?