COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

"Schimb de baze" - ARBI a CNA şi Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești vor colabora mai efectiv

18 iun. 2021,, 17:14   Societate
1416 0

Un acord de colaborare, care va facilita schimbul de informaţii, a fost încheiat astăzi între Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA şi Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ).

Documentul presupune un şir de angajamente, agreate de instituţii, care vor consolida cooperarea reciprocă în partea ce ține de Sistemul Informațional Judiciar.

Potrivit Acordului, obiectivul de bază reprezintă activitatea, în comun, a părților semnatare în vederea realizării scopului propus, care include: posibilitatea consumării unor categorii de date din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) de către ARBI, în limitele competențelor funcționale, oferirea în mod reciproc a datelor statistice, schimbul de informații și experiență în domeniile de interes comun, în condițiile legii şi organizarea de reuniuni axate pe probleme de interes comun.

Astfel, părţile se obligă să-şi deschidă accesul la unele baze de date, să ofere suport informațional în domeniile de interes comun, să recepţioneze diferite rapoarte de activitate etc. Părțile contractante se obligă să răspundă în scris, în termen de l5 zile, oricărei notificări parvenite de la cealaltă parte. În acelaşi timp, notificările verbale nu se vor lua în considerare, dacă nu vor fi confirmate în scris. În procesul realizării prezentului acord, părțile se vor baza pe principiile de diligență, parteneriat și egalitate.

Acordul este valabil pe o perioadă de 5 ani cu posibilitatea de prelungire.


Documentul a fost semnat astăzi, de directorii celor două entităţi şi intră în vigoare la data semnării.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X