Preşedintele stiri: 3022

Scheme de corupție la Trușeni

8 oct. 15:30   Societate
1791 0

Consiliul local al Primăriei Truşeni a iniţiat procedura de revocare din funcţie a primarei Stela Munteanu, aflată în arest la domiciliu pentru presupuse acţiuni de corupţie, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Pentru revocarea Stelei Munteanu au votat 17 din cei 23 de consilieri din Truşeni. Consilierii care nu au votat au lipsit de la şedinţă.

Decizia Consiliului local Truşeni urmează să fie transmisă la Comisia Electorală Centrală care va decide data desfăşurării referendumului local pentru revocarea Stelei Munteanu.

Aleşii locali din Truşeni şi-au motivat decizia prin dosarul penal intentat pe numele primarei. Consilierii au mai acuzat-o pe Stela Munteanu şi de sabotarea deciziilor privind reconstrucţia apeductului şi a sistemului de canalizare în Truşeni.

Stela Munteanu se află de aproape două săptămîni în arest la domiciliu, fiind învinuită de corupţie şi trafic de influenţă.


Primara de Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale şi un agent economic au fost reţinuţi şi escortaţi, la mijloc de septembrie, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri.

Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat mai multe cazuri în care bănuiţii ar fi estorcat mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.

Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro.

Stela Munteanu este al treilea primar de Truşeni cu dosar penal intentat pentru acţiuni de corupţie şi scheme cu terenuri. Dosarele intentate pe numele predecesorilor săi nu au avut finalitate.

Stela Munteanu a fost aleasă la conducerea Primăriei Truşeni la alegerile din toamna anului 2019, fiind candidata Partidului Unităţii Naţionale (PUN).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X