X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3725

Schemă infracțională la Edineț - pretindeau mită pentru eliberarea permiselor auto

25 mai. 12:30   Societate
1936 0

Opt percheziții au fost desfășurate astăzi, la Edineț, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale (DGT) Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, în cadrul a șase noi cauze penale care vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere.

În aceste cauze penale, figurează șase persoane fizice, bănuite că ar fi intermediat primirea și transmiterea mijloacelor financiare către responsabili de la Secția Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Edineț (SÎTCCA).

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele bănuiților, au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, certificate de școlarizare și bani.

Toate persoanele colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetate în libertate.

În prezent, procurorii gestionează 12 cauze penale pornite pe fapte de corupție comise de către angajați ai SÎTCCA Edineț a Agenției Servicii Publice.


Mai mulți funcționari și persoane intermediare din nordul țării sînt cercetate pentru implementarea unei scheme de pretindere a mijloacelor financiare ilicite de la persoanele care aplicau pentru obținerea permiselor de conducere.

Angajații SÎTCCA Edineț ar fi pretins prin extorcare de la candidații la obținerea permiselor de conducere auto, care nu au susținut proba practică a examenului de calificare, de la 500 pînă la 1000 euro.

Sumele erau percepute pentru favorizarea candidaților la examene, prin aplicarea calificativului „admis”, cu ulterioara eliberare a permisului de conducere, precizează CNA.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?