X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Schemă de corupție la eliberarea permiselor, la Bălți: Învinuiții au ajuns după gratii

1 dec. 2023,, 14:49   Societate
2984 0

Cinci persoane, din cele șase reținute în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Bălți a fost plasate în arest preventiv, pentru 30 de zile.

O altă persoană urmează a fi cercetată în stare de libertate. Decizia a fost luată de Judecătoria mun. Bălți și poate fi contestată în instanța de Apel.

Amintim că, șase persoane au fost reținute, la Bălți, în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți, 3 instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere.

Aceștia ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1000 de euro per caz, candidații primeau calificativul ”admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți.

Din probatoriul administrat de CNA și procurori rezultă caracterul sistemic al actelor de corupție, comise de către bănuiți.


În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile SÎTCCA a mun. Bălți, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

14
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?