Cazul Șor stiri: 599

Scena atacului armat de pe Aeroportul Chișinău, înregistrată

28 iul. 15:57 (reactualizat 29 iul. 03:45)   Societate
4144 0

Managerul Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, a negat zvonurile privind distrugerea înregistrărilor video ale incidentului armat de pe aeroportul capitalei din 30 iunie, cînd un cetățean din Tadjikistan a împușcat mortal două persoane: un polițist de frontieră și un ofițer de securitate al aeroportului.

El a făcut aceste declarații în cadrul noului talk-show "Без галстуков" ("Fără cravată"), prezentat de Alexandr Stahurschi la postul N4, transmite Noi.md.

Constantin Vozian și-a exprimat regretul că, în ziua în care s-a produs tragedia, anumite părți ale înregistrării video au fost publicate în spațiul public.

El a explicat că toți acei specialiști care au fost implicați în rezolvarea problemelor legate de activitatea aeroportului, alte probleme legate direct de tragedie, nu au avut timp să vizioneze videoclipul, pentru că acolo lucrau foarte mulți oameni, iar managerii înșiși au văzut videoclipul doar seara la știri, sau atunci cînd au fost rezolvate toate problemele de reluare a activității aeroportului, pentru că doar atunci au avut posibilitatea să-l vizioneze.

Managerul Aeroportului Internațional Chișinău și-a exprimat regretul că aceste înregistrări au apărut în spațiul public, lăsînd să se înțeleagă că, cel mai probabil, aceste persoane urmăreau, poate, vreo intenție răuvoitoare, sau aveau dorința de a atrage atenția publicului, de a face agitație.


"Ei, în primul rînd, au intrat în posesia acestei informații, a înregistrării video, și în al doilea rînd, au făcut-o publică", a spus el.

Constantin Vozian a subliniat că înregistrările video ale incidentului tragic în sine au fost cu siguranță păstrate.

"Înregistrările, bineînțeles, există. Conform normelor de siguranță aeriană, toate aceste date sînt păstrate. Mai ales dacă vorbim despre orice incident. Chiar dacă nu se întîmplă nimic, sîntem obligați să păstrăm toate aceste înregistrări video și audio și alte informații pentru a putea fi analizate în caz de ceva, iar în cazuri precum cel care s-a întîmplat pe 30 iunie, este exclus ca acestea să se fi pierdut. În plus, în acest caz este în curs o anchetă penală și, bineînțeles, aceste înregistrări fac parte din dosarul penal. Noi am pus la dispoziția anchetei toate materialele posibile, dar păstrăm copiile acestor înregistrări", a declarat managerul Aeroportului Internațional Chișinău.

După cum s-a relatat anterior, la 30 iunie, în urma unor focuri de armă la Aeroportul Internațional Chișinău, 2 persoane au fost ucise: ofițerul Poliției de Frontieră Serghei Muntean și ofițerul de securitate al aeroportului Igor Ciofu. Aceștia au fost împușcați mortal de către cetățeanul tadjik Rustam Ashurov, în vîrstă de 43 de ani, care nu a fost lăsat să intre în țară.

0
0
0
9
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?