Transnistria stiri: 1355
Eurovision stiri: 499

Scandalul păcurii îngropate: Trei angajați Termoelectrica au fost sancționați

5 oct. 2023,, 17:07   Societate
2172 0

Șeful interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan, a spus cine sînt cele 3 persoane cu funcții de răspundere, sancționate în cazul păcurii îngropate.

Este vorba de directorul tehnic, directorul CET și șeful serviciului combustibil. Aceștia au fost sancționați prin mustrări aspre și cu lipsirea adaosului cu caracter de stimulare pentru o perioadă anumită de timp, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În timpul unor declarații de presă din 5 octombrie, Iurie Razlovan a fost întrebat cine sunt persoanele cu funcții de răspundere care urmau a fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica și ce a presupus sancțiunea.

„A fost, după cum am spus, demarată o anchetă de serviciu care a elucidat care sunt persoanele cu funcții de răspundere care trebuiau să ia decizii într-un fel sau altul, care au luat decizii și au generat situația respectivă. Am spus că au fost determinate 3 persoane. Deci au fost sancționate prin mustrări aspre și cu lipsirea adaosului cu caracter de stimulare pentru o perioadă anumită. (…) Tot ce ține de consecințele nefericitului eveniment, păcura respectivă a fost depozitată pe o platformă securizată în saci în așa fel ca să nu poată să fie afectată de ploi sau ninsori”, a comunicat șeful interimar al Termoelectrica.

În continuare, Razlovan a răspuns la întrebarea cîte persoane au fost demise și cîte urmează, în urma reorganizării instituției anunțată anterior:


„ Sunt vizate acum la moment 22 de persoane. (…) Lista persoanelor preavizate este de 26 de persoane. 4 persoane sînt în concediu acum”.

Ulterior Razlovan a menționat că unele persoane din cele sancționate în cazul păcurii îngropate „se regăsesc în lista persoanelor preavizate” și a spus ce funcții aveau cele 3 persoane cu funcții de răspundere.

„Directorul tehnic, directorul CET și șeful serviciului combustibil. Careva din persoanele respective se regăsesc în lista persoanelor preavizate”, a conchis șefia întreprinderii.

2
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?