COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Scandalul influencerilor: Procurorii au examinat plîngerile și au un verdict

20 iul. 12:25   Societate
1478 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a examinat plîngerea depusă de trei persoane, care reclamau faptul că le-a fost blocat pretins „neîntemeiat un număr de postări pe rețeaua Instagram, postări care conțineau anunțuri de lansare a concursurilor”.

Instituția de urmărire penală, în urma investigațiilor, a stabilit „lipsa elementelor vreunei infracțiuni din domeniul cibernetic sau contra patrimoniului”, se arată într-un răspuns oficial al PCCOCS oferit pentru UNIMEDIA.

„Prin urmare, faptul că acțiunile reclamate nu sînt prevăzute de Codul penal, a făcut necesară adoptarea hotărîrii de refuz în pornirea urmăririi penale. Despre acest fapt, părțile interesate au fost informate, inclusiv despre posibilitatea contestării acestei hotărîri”, se precizat ofițerul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur.

23 iunie 2021 după ce poliția a pornit procesul penal pe 14 iunie 2021 iar ulterior materialele au fost transmise procurorilor PCCOCS

Cei trei influenceri au ajuns cu plîngeri la organele de drept după ce s-au ales cu unele postări sau conturi de instagram blocate.


Aceștia organizau concursuri, sub paravanul cărora se promovau conturi noi de instagram, ceea ce contravine politicilor Instagram. Alți influenceri le-ar fi cerut bani pentru a nu le raporta concursurile, unii au plătit, alții au rămas fără conturi, după ce au fost raportați.

Potrivit oamenilor legii, raportarea unei ilegalități nu poate fi calificată drept o infracțiune, iar solicitarea banilor pentru „înțelegere amiabilă”, nu se încadrează în prevederile articolului privind „șantajul” din Codul Penal.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽