TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Scandal la Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Scandal la Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Mai mulți angajați ai Serviciului Hidrometeorologic de Stat au expediat o scrisoare deschisă Centrului Național Anticorupție, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin care o acuză pe Violeta Bălan, directorul interimar al SHS, de acte de corupție.

Potrivit lor, Violeta Bălan de mai mult de doi ani, prin metode ilegale, însușește abuziv banii publici. Angajații spun că directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat nu are capacitate managerială și nici studii în domeniu. De cealaltă parte, Violeta Bălan neagă acuzațiile și spune că ar fi vorba despre o concurență.


"Cazul ține de acțiunile de corupție a directorului adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Violeta Bălan, care de mai mult de 2 ani, prin metode ilegale, însușește abuziv banii publici, deoarece Doamna V. Bălan la altceva nici nu se pricepe, fiindcă nu are nici studii în domeniu și nici capacități manageriale.

Acest caz a fost investigat de către Centrul Anticorupție, dar cu părere de rău, noi, angajații, am așteptat și așteptăm, ca Centrul Anticorupție să finiseze ancheta și să ia o hotărîre, dar cu regret Violeta Bălan, directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat și pînă astăzi gestionează banii publici, alocați Serviciului, fără nici o transparență.

Noi ne întrebăm, Doamnă Ministru G. Mincu, oare nu este de competența dvs. să faceți lumină și să contracarați astfel de cazuri, să promovați specialiști competenți și integri la funcția de Director al Serviciului?, însă dumneavoastră în calitate de ministru ați delegat-o pe doamna V. Bălan să reprezinte R. Moldova la Conferința ONU, și să vă însoțească în delegația oficială, cum să înțelegem astfel de atitudine? Oare nu sînteți complice la promovarea și susținerea cadrelor corupte?", se arată în scrisoare.

Contactată de Jurnal.md pentru o reacție, Violeta Balan a negat acuzațiile precum că ar fi interprins anumite acte de corupție și spune că ar fi vorba despre o concurență. Mai exact, cineva din interior ar încerca prin diverse metode să ocupe funcția de director al SHS, încercînd să o ponegrească.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load