TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Scandal la primăria din comuna Băcioi

Scandal la primăria din comuna Băcioi

Scandal la primăria din comuna Băcioi.


Secretarul consiliului local, care a fost restabilit recent în funcţie nu este lăsat să intre în birou. Cea care a îndeplinit interimatul s-a baricadat în oficiu şi nu-l lasă să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.


Raisa Stoica a fost suspendată din funcţie în 2012 fiind bănuită într-un dosar. Recent, instanţa de judecată a achitat-o şi a dispus repunerea ei în funcţie la discreţia aleşilor locali - lucru care s-a şi întîmplat, marţi.


În cadrul unei şedinţe, majoritatea consilierilor au votat pentru asta. În baza acestei decizii, femeia a venit a doua zi la muncă, dar...


"Doamna interimar Natalia Chiochiu era viceprimarul domnul Ilie Leahu și categoric refuză de a întocmi actul de predare-primire a tuturor actelor necesare pentru funcționarea primăriei și refuză să părăsească biroul", a spus secretara Consiliului Local a comunei Băcioi, Raisa Stoica.


Secretatul interimar şi unii funcţionari ai administraţiei locale susţin că femeia a fost restabilită ilegal în funcţie. Printre cei care s-au opus este şi tatăl primarului din localitate.


"Este atacată la Curtea de Apel, unde este pusă pe rol și nu o consider temei legal de a fi restabilită în funcție în baza sentinței", a spus secretarul interimar, Natalia Chiochiu.


"Mi s-au încălcat drepturile mele ca consilier. Nu am fost anunțat ca să fiu prezent la ședința consiliului", a spus consilierul local Andrei Şalari.


Acţiunile acestora sînt susţinute de către primarul localităţii.


"Consiliul din start a fost convocat după procedură ilegal. În primul rînd trebuia să convoce demersul către primar, dar atîta timp cît este un litigiu de judecată, nu poate nimeni interveni în actul justiției", a spus primarul comunei Băcioi, Vitalie Şalari.


Aleşii locali care au fost prezenţi la şedinţa de marţi susţin că au respectat decizia instanţei.


Cît despre convocarea acesteia, ei spun că au fost anunţaţi toţi consilierii, doar că unii nu au venit în mod intenţionat.


"Am fost nevoiți să luăm și să adoptăm o decizie. Cu votul majorității consilierilor aleși. Au fost prezenți inițial 15 consilieri din 23, sînt mulţi absenți care sînt plecați. Cunoștea și dumnealui, dar intenționat nu s-a prezentat", a spus consilierul local, Octavian Gortolomei.


După mai multe ore în care şi-au aruncat replici, la primărie a fost chemată poliţia. Acum oamenii legii urmează să stabilească dacă scandalul iscat poate constitui elementele unei infracţiuni.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load